Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 2 квітня 2019 р.

День читання

   2 квітня бібліотеки Миколаївщини включились в обласну літературну акцію «День читання «Читаємо твори Ю.П. Чеповецького», яка присвячена 100-річному ювілею письменника і покликана об’єднати зусилля батьків, дітей, бібліотекарів та вчителів у популяризації творчості видатного українського письменника. 
    Народився Чеповецький 9 серпня 1919 року в Києві. Навчався в Київському педінституті. Закінчив Літературний інститут імені М. Горького у Москві (1959). Його вчителями були видатні вже на той час дитячі письменники Самуїл Якович Маршак та Лев Абрамович Кассиль. 
    Чеповецький - автор понад тридцяти книг, ряду лібрето для музичних комедій, багатьох збірок віршів, казок («Веселі пригоди Мицика і Кицика», «Пригоди шахового солдата Пєшкіна», «Дивовижна подорож М’якуша, Нетака та Непосидька», «Неймовірні пригоди М’якуша, Нетака та Непосидька») і п’єс для дітей та юнацтва, а також сценаріїв для мультиплікаційних фільмів («Непосида, М’якуш і Нетак» (1963), «Івасик – Телесик» (1968), «Пригоди капітана Врунгеля» (1976), «Лікар Айболить» (1985) та ін.) 
    Автор тексту до мультфільмів «Три Івани», «Дуже давня казка» (1982) і віршів до пісень у мультиплікаційних фільмах «Пригоди капітана Врунгеля» (1976) та «Сонечко і снігові чоловічки» (1985). 
     Юхим Петрович Чеповецький був членом Спілки письменників України.
     Публічна бібліотека Казанківської селищної ради в цей день провела заходи з учнями ЗЗСО №2 : Книжковий БУМ «Читаємо книги Юхима Чеповецького» (2 клас) та БІБЛІОМІКС «Чарівник дитячих сердець – Юхим Чеповецький» (4 клас). 
   З цікавістю діти слухали розповідь про цікаві дитячі книжки автора, весело сміялись з неймовірних пригод літературних героїв М’якуша, Нетака та Непосидька, а також переглянули буктрейлер про цих кумедних дитячих улюбленців. Серед присутніх були діти, які вже читали твори Ю. Чеповецького та із задоволенням поділились своїми враженнями про прочитане із однокласниками. 
     На багатьох присутніх на заходах книги залишили велике враження, тож охочих прочитати твори виявилось чимало.








Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...