Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 21 листопада 2019 р.

Гідні бути українцями


21 листопада в Україні відзначається День Гідності і свободи. Цього дня працівники нашої бібліотеки провели для учнів 10 та 11 класів Казанківської гуманітарної гімназії розважально-інтелектуальну гру «Гідні бути українцями». 
  Кожен, хто усвідомлює себе українцем, відчуває свою відповідальність за долю своєї держави, повагу до української історії та культури, пишається своїми традиціями, мелодійними піснями, квітучими ланами і кожною частинкою своєї неосяжної Батьківщини. Сотні видатних українців були та залишаються творцями світової історії. Художники та науковці, політики та композитори, актори та письменники – всі вони дають нам можливість за кордоном чи в себе вдома з гордістю сказати: «Я – українець!». 
  Гідними українцями проявили себе обидві команди гравців. Інтелектуальне змагання складалося із п’яти тематичних категорій. Це «Мистецтво», «Логічні задачі», «Мовні загадки», «Звичаї і традиції», «Видатні українці». Учні виявили гарні знання з усіх запропонованих тем, жваво обговорювали і докладно відповідали на запропоновані питання. І хоча переможцями інтелектуальних змагань стали учні 11 класу, гравці обох команд довели, що, якщо і не стануть в майбутньому міністрами або президентами, то в будь-якому разі будуть гідними громадянами своєї держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...