Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 6 травня 2021 р.

Книга, яка руйнує міфи про Другу світову війну

 


Незабаром Україна відзначатиме День пам’яті і примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Новий зміст цього свята включає в себе переосмислення подій Другої світової війни, руйнування радянських історичних міфів, чесний діалог навколо складних сторінок минулого.

   Історичні міфи є такою самою зброєю, як кулі є зброєю у війні звичайній.

 За 76 років, що минули від завершення Другої світової війни, чи ми дізналися всю правду про неї? Багато наших знань досі в полоні міфів, табу та пропаганди. У книжці - вибрані 50 сюжетів від 15 авторів. Робота істориків ґрунтується на довготривалих дослідженнях та опрацюванні розсекречених документів.

 Видатні українські історики розвінчують міфи радянської пропаганди.

 Чи правда, що пакт Молотова–Ріббентропа був вимушеним кроком для СРСР? Чи завжди Радянський Союз був непримиренним противником нацистів? Чи правда, що українські націоналісти масово винищували євреїв під час війни, особливо у Львові та Бабиному Яру? Сталін узгоджував військові дії з Гітлером? Бандера був агентом спецслужб нацистів? Кримські татари масово дезертирували на початку війни?
На ці теми ще 30 років тому боялися говорити навіть із рідними!

Автори проробили колосальну роботу, для написання цієї книги. Тут розвінчуються популярні міфи про війну, котрі настільки прижились в нашому суспільстві, що лише одиниці замислюються над їх істинністю. Стисло подані ключові помилки людей у сприйнятті історичної дійсності, підкріплені фактами та посиланнями.

 Знайомтесь з електронною версією книги або приходьте до бібліотеки за паперовою книгою.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...