Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 11 жовтня 2019 р.

Молодь на захисті України

    День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся за державний суверенітет та незалежність України. Молоді патріотичні українці, активні у громадському житті, завжди прагнули бути на передньому краї боротьби. Саме тому екскурсія сторінками історії, організована 10 жовтня працівниками Публічної бібліотеки та районного народного музею для учнів 5-6 класу Казанківської гуманітарної гімназії мала назву «Молодь на захисті України». 
   Розпочалась екскурсія розповіддю про героїв Крут. Бій, під час якого українські учні і студенти дали рішучу відсіч супротивнику, вкарбувався в пам'ять поколінь українців. Адже під Крутами творилася історія молодої, як і бійці-крутянці, держави. 

    Жертовність і героїзм у боротьбі з поневолювачами виявили наші молоді співвітчизники і під час Другої Світової війни. Нарівні з дорослими підпільниками боролися з загарбниками і загинули миколаївські школярі Шура Кобер і Вітя Хоменко. Наймолодшому казанківському партиизанові Володі Храмову було лише 14. Не набагато старшими за нього були члени казанківської підпільної групи О.Шостов та В.Барташевич. 
   Молодь завжди стояла в авангарді історичних змін, боротьби за незалежність України. Тому не дивно, що саме з молодіжних протестів почалися події Революцї Гідності. І знову серед тих, хто пішов у лави Небесної Сотні, було чимало зовсім юних. Учні послухали розповідь про наймолодших з них – Назара Войтовича та Устима Голоднюка. 
  Збройні Сили сучасної України своїми традиціями зобов’язані усім попереднім поколінням. Безпрецедентні зразки мужності та відваги явлені нашими воїнами на передовій новітньої війни. 
   Зовсім юні наші земляки Андрій Горбань та Євген Мартинюк стали легендою не тільки для казанківців, їх подвигами захоплюється вся Україна. 
   Об`єднані любов`ю до Батьківщини, боротьбою за цілісність і незалежність України, за наше щасливе майбутнє, наші захисники заслуговують на нашу пошану і повагу. 

     Вшануймо загиблих та пам’ятаймо про живих.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...