Загальна кількість переглядів сторінки

пʼятниця, 14 червня 2019 р.

Екскурсія рідним селищем

     14 червня працівники Публічної бібліотеки організували для дітей з пришкільного табору Казанківської ЗЗСО №2 екскурсію до пам’ятників нашого селища. 
     Розпочалась екскурсія біля пам’ятного знаку Казанській Божій матері, що повертає нас до початків заснування нашого рідного селища. Діти дізналися, що Казанка була заснована у 1800 році селянами-переселенцями з Курської губернії і сталося це 4 листопада, в день ікони Казанської Божої Матері, яку казанківці вважають своєю покровителькою. Бібліотекарі розповіли легенду про заснування Казанки і повідомили деякі цікавинки про перші роки її буття. 
    



Наступна зупинка була біля пам’ятного знаку воїнам-землякам, учасникам бойових дій на території інших держав. Біля меморіалу, створеного силами районної організації воїнів-інтернаціоналістів, учасники екскурсії дізнались, на території яких держав здійснювали миротворчу місію наші земляки, а також отримали загальні відомості про Афганську війну і участь у ній казанківців. Зокрема послухали розповідь про Сергія Алхімова, іменем якого названа одна з вулиць нашого селища. Бібліотекарі познайомили дітей з книгою «Афган. Біль і пам’ять». 



    Далі екскурсія перемістилася до пам’ятного знаку жертвам голодомору. Про страшні 1932-1933 роки найкраще розповідають очевидці тих подій, чиї спогади зібрано в книгах «Жалібна пісня, мов горлиця лине» та «Засяйте над планетою, невинні душі». Деякі з цих спогадів були зачитані, щоб діти змогли краще уявити собі ці роки. 


    Останнім пунктом екскурсії став пам’ятний знак поету-сатирику П.П.Глазовому. Видатний сміхотворець, відомий всій Україні і за її межами, народився і провів дитячі роки в с. Новоскелеватка на Казанківщині. Дотепні і по-справжньому народні гуморески Глазового читають і дорослі, і малі. Дарувати радість і веселі усмішки – заради цього жив і творив наш видатний земляк. Звучав сміх і серед екскурсантів, які зачитали декілька гуморесок. 
    Підводячи підсумки заходу, діти зазначили, що екскурсія допомогла їм поєднати свої знання про історичні події з історією рідного краю.
 







                                      
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...