Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 20 червня 2019 р.

Сучасному читачеві - сучасні книжки

  Вже другий рік поспіль наша бібліотека отримує від народного депутата України Ігоря Бриченка найбільш затребувані читачами книги, а саме сучасні книги сучасних українських авторів. Представляємо вам ті видання, що надійшли протягом двох останніх місяців і запрошуємо до прочитання.

   
  Гуменюк Н. Вересові меди. – Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2019. – 320 с
 Письменниця Надія Гуменюк неодноразово була відзначена головною нагородою славнозвісної літературної премії «Коронація слова», але саме цей роман приніс їй перше місце. Написаний на історичному тлі, він переносить читача у буремні миті всього двадцятого століття. 
   Нічого не буває просто так, без задуму Божого. Як і неймовірна знахідка, що трапилася в родині волинських селян, — крихітне немовля, яке лежало просто неба посеред дороги… Подружжя не мало дітей, тому маленьку Богдану виховало як рідну — бо її сам Бог дав… На дворі — буремне ХХ століття. Дві світові війни, революція, репресії… Ніщо не обминуло маленьке українське селище Туричі. І красуні Богдані, яка мріє стати актрисою й ладна кинути все, щоб здійснити цю мрію, судився довгий і бурхливий шлях. У її житті буде все: щира дружба, кохання до нестями, втеча з-під вінця, в’язниця, війна, правда про своє таємниче народження й коротке, але пронизливе щастя… 

   
  Ілюха Ю. Східний синдром. – Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2019 
      Вони ніколи не зустрілися б, якби не війна на Донбасі. Гарячий вересень 2014-го звів разом адвоката-невдаху Васю, айтішника Макса та росіянку Таню, що втекла від чоловіка-садиста. У кожного — власна історія болючих втрат, яка штовхнула їх у бліндажі: Вася втікає в АТО від сварок із дружиною, Макс прагне помститися за вбиту наречену, а Таня мріє розпочати нове життя. Дружба, любов, ненависть — етапи одного шляху, який їм доведеться пройти. І жоден із них не уявляє, чим цей шлях скінчиться. У цій книжці немає батальних сцен і кривавих подробиць. Це оповідь не про героїв, а про звичайних людей, які повернулися з війни тілом, не повернувшись душею. 

     
Нікуліна А., Бакулін О. Все буде добре. – Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2018. – 320 с.
 
   Колись четверо підлітків пообіцяли одне одному дружити все життя. «Все буде добре» —таким було таємне гасло Сашка, Антона, Марічки й Каті. Але доросле життя змінило їх. Успішний бізнесмен Сашко, а нині Алекс, повертається з Америки. Він випадково зустрічає Марічку в супермаркеті. Колишня красуня мала вигляд старої та втомленої жінки. Алекс хоче допомогти подрузі. Однак Марічка вже сплела підлу й хитру схему, щоб використати Алекса. Вона піде на все заради грошей… Долі чотирьох друзів знову переплітаються. 

    Брати Капранови Справа Сивого. – К.: Нора-Друк, 2018. – 288 с. 
 
  Любов. Історія. Злочин. Ось три кити, на яких тримається література. І всі ці кити присутні у новому романі братів Капранових. 
   У Дніпропетровську діє підпільна антиурядова організація. Молодому слідчому доручають зайнятись головним підозрюваним – старим заколотником з великим стажем протизаконної діяльності. Здавалося б, класичний детектив. Але уявіть собі, що молодий слідчий – працівник ГПУ, а головний заколотник – видатний історик та археолог Дмитро Яворницький. І все зразу стає догори дригом. Саме тому автори втору визначають його жанр як «антидетектив». І, звісно, книжка базується на реальних подіях.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Книги про людей в нелюдських умовах

Книги про голокост Publish at Calameo  Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала ...